Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Последната реч на Обама: САЩ остават най-силната държава в света

[post-views]

obamaАмериканският президентът Барак Обама се обърна за последен път към нацията, в годишната си реч за Състоянието на съюза. В нея той защити 8-те си години в Белия дом и заяви, че Съединените щати остават най-силната държава в света. В речта си Обама увери американците, че икономиката на страната се възстановява от кризата и ги призова да бъдат единни.
За разлика от предишните речи за състоянието на съюза, тази беше кратка. В нея Обама защити здравната си реформа, стабилизирането на икономиката, както и желанието му Америка да изостави фосилните горива, за сметка на зелената енергия. Очакванията на анализаторите, че Обама ще фокусира речта се за проблема със свободната продажба на оръжия не се оправдаха. В нея доминираха опасността от екстремизма и борбата срещу тероризма.
Обама не пропусна да осъди и антиислямската реторика на един от фаворитите на Републиканската партия за президент Донал Тръмп. Американският президент не скри още разочарованието си от това, че американската политика е изпаднала в състояние на дълбоко разделение и че не успява да отговори за очакванията на гражданите.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани