Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Отношения между Пхенян и Сеул пред колапс

[post-views]

Korea_flag_Северна Корея заплаши да прекъсне военните си комуникации с Южна Корея, в отговор на решението на Сеул да прекрати всички дейности в съвместния им индустриален комплекс „Кесон.” Напрежението между двете страни ескалира, след като комунистическата държава проведе тест с балистична ракета.
Военните комуникационни линии са гарант, че епизодичните инциденти по границата  между двете Кореи няма да прерастват в пълномащабен военен конфликт.
За Пхенян решението на Сеул да се изтегли от съвместния индустриален комплекс „Кесон” е равносилно на обявяването на война и обяви района за военна зона.
Южнокорейското правителство взе решението да се изтегли от комплекса, в отговор на два акта на Пхенян: Теста с балистична ракета и поредния опит с ядрено оръжие от миналия месец.
Според Сеул северният му съсед използва приходите от „Кесон” именно да развива ракетната и ядрените си програми, заради които търпи тежки икономически санкции.
Междувременно Пхенян разпространи кадри, както от пуска на ракета, която все пак успя да изведе сателит в космоса, така и от посещението на лидера Ким Чен Ун  в новият космически център на страната.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани