Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

9
В броя си от 27 август 1957 г. вестникът показва тържествения марш на Самарското знаме при честванията на 70-годишнината от боевете на Шипка.
През годините вестник „Българска армия“ е запечатал всички исторически събития, преминали през съдбата на държавата и народа ни. И не само със слово. А с образите, създадени от фотожурналистите във вестника, оставили за поколенията хиляди исторически мигове, свързани не само с армията, но и с повратностите в житейския път на България. 
В една малка вестникарска страница не можем да покажем огромната палитра от събития и образи, пресъздадени от фотографите в армейския вестник. Но част от тях, които показваме днес, дават нагледна представа за две епохи, през които е минал пътят на България. Голяма част от снимките в най-новата ни история са авторство на колегата
sn 3
Тъй пропагандираното единство между народ и армия се изразяваше и в награждаването на писатели, участвали в литературния конкурс на вестника. На снимката се вижда, че няма случайни хора – от ляво на дясно – Евтим Евтимов, началникът на Главно политическо управление генерал-полковник Кирил Косев, Ангел Тодоров, министърът Добри Джуров, председателят на СБП Любомир Левчев, генерал-майор Иван Унджиев, Лъчезар Еленков и заместник-главният редактор полковник Рангел Златков
Александър Червенков. Преди него своя диря във фотогалерията на вестника са оставили Станимир Ширков, Любослав Молалийски, Димитър Бебенов и още много други.

 

2
В годините на Варшавския договор неговият главнокомандващ маршал Якубовски се среща лично с главния редактор на вестника полковник Иван Узунов.

 

 

 

1
Нови времена, нови хоризонти. Президентът Желю Желев с полския си колега Лех Валенса и председателят на Атлантическия клуб Соломон Паси, който пръв изрече, че трябва да вървим към НАТО и с това смрази в Народното събрание Добри Джуров, който депутатстваше там с генералската си униформа.

 

 

 

sn 5
Първи стъпки към НАТО

 

 

 

sn 9
Днешният председател на парламентарната Комисия по отбрана генерал Михо Михов е изминал целият боен път – от младши офицер и пилот до командващ ВВС и началник на ГЩ на БА.

 

 

 

 

sn 6
Пътят към Алианса става все по-открит – външният министър в кабинета “Костов“ Надежда Михайлова с генералния секретар Хавиер Солана.

 

 

 

5
Министър-предсе-дателят Иван Костов и военният министър Георги Ананиев сред войската.

 

 

 

sn 7
Президентът и върховен главнокомандващ
Петър Стоянов заяви категорично, че единственият
път на страната ни е към НАТО и започна реформата в армията.
Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани