Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Черен великден в Пакистан

[post-views]
Черен великден в Пакистан

pakistan-ataka-velikdenПакистанският премиер Наваз Шариф нареди бързи действия на армията срещу ислямистите, отговорни за кървавото нападение в град Лахор. Най-малко 70 души бяха убити и повече от 300 ранени. Талибанската групировка Джамаат ул Ахрар пое отговорност за нападението, станало на връх Великден.
Групировката, която пое отговорността на кървавото нападение, наскоро се закле във вярност на ИДИЛ.
Властите отговориха с мащабна операция по задържането на отговорните за великденското клане.
По данни на болничните власти, голяма част от убитите и ранени са жени и деца. Лекарите посочват, че много хора, приети в болница, са с опасност за живота и не изключват броят на жертвите да се увеличи.
Този мъж твърди, че е спасил най-малко 20 деца и допълва, че никога не е предполагал, че може да стане свидетел на подобно нещо.
Причина за големият брой загинали деца и жени е че първата бомба, най-вероятно носена от камикадзе, е избухнала до детска площадка.
От години подобни нападения са всекидневие в Пакистан, след като правителството в Ислямабад обяви война на талибаните в северозападните региони на страната.
Независимо, че от насилието страдат всички религиозни общности, християните в Пакистан, са категорични, че правителството не прави достатъчно, за да ги защити.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани