Информационен център на Министерство на oтбраната

Заедно на полигона и… пред урните

andrei_rangelovНа „Ново село“ българи и американци рамо до рамо водиха учебна битка срещу агресора, нахлул на територията на страна от НАТО. Това не е първата съвместна проява, няма да е и последната, както се полага на съюзници от Алианса. 
Военното сътрудничеството България – САЩ се развива и из залите на военните институции на двете страни, и по полигоните, и по време на мисиите в Босна и Херцеговина, Косово, Ирак, Афганистан. Резултатът е укрепването на Българската армия и постигането на оперативна съвместимост със съюзниците от НАТО.
Така, както са заедно сега на полигона, българи и американци наесен ще се изправят пред урните в своите държави, за да избират президентите си. Тоест – да гласуват за своя главнокомандващ, за човека, който пряко или не, директно ръководи отбраната и сигурността на своята страна.
За нас, българите, е важно това да е някой, който милее за развитието на Българската армия като стожер на държавността и надежден съюзник в НАТО. Дано и американците да посочат кандидата, който ще държи на трансатлантическата връзка с Европа. Защото в отговор на заплахите срещу кой да е съюзник е нужен общ отговор на Алианса.

Виж Още

БЪДИ ВОЙНИК

Последни Новини

Вестник Българска Армия

Руслан Мъйнов – Драва

Архив

Scroll to Top