Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Чудо и финал!

EMO_2144
Чудото е факт! Лидерът в третото ниво на родния футбол – ЦСКА е първият финалист в турнира за купата на България! Това стана факт след нова „червена“ победа с 2:0 над елитния „Берое“ и след общ резултат 4:0 футболистите на Христо Янев елиминира по безапелационен начин прехваления тим на заралии.
Двата гола за безспорния голям успех, извоюван пред 16 000 червени запалянковци на стадион „Българска армия“, вкараха Преслав Йорданов и Николай Цветков. С този си успех ЦСКА пренаписа футболната история на България, след като стана първият третодивизионен тим, който ще играе финал за Купата, и то след 9 поредни победи в този турнир. 
Срещата започна с бързи атаки, като първото положение бе пред домакинската врата. След 120 секунди игра Милисавлевич центрира към Исмаил Иса, който стреля от удобна позиция с глава, но Господинов спаси. Минута по-късно ЦСКА вече имаше гол преднина. След груба грешка в отбраната на заралии топката стигна до Самир Аясс. Халфът намери Преслав Йорданов, а той без забавяне стреля фалцово с десния крак, като шутът му първо срещна левия страничен стълб, а след това влетя в мрежата на Пиргов.
Постепенно играта се успокои и така бе до 41-вата минута, в която футболистите на Христо Янев нанесоха втори съкрушителен удар. Станислав Маламов надбяга игралия изключително колебливо през целия двубой национал на България Атанас Зехиров и центрира отлично към оставения непокрит на задната греда Николай Цветков, а той от своя страна вкара за 2:0.
В 57-ата минута заралии имаха добра възможност да върнат един гол, ала резервата Станислав Костов не успя да уцели вратата след удар с глава от 3-4 метра.
В 82-рата минута Борис Галчев можеше да затвърди армейския триумф, реализирайки гол почти от центъра на терена, но прехвърлящият му удар срещна напречната греда. Именно това беше последната по-опасна ситуация в мача, който завърши с изненадващ, но напълно заслужен триумф на червения тим. 
Късно снощи (след редакционното приключване на броя) стана ясен и вторият финалист. В Ловеч  „Литекс“ прие „Монтана“ и трябваше да стопи аванс от два чисти гола на своите гости.
Днес от 12.00 ч. пък в магазин SPORT DEPOT в „Младост“ IV ще бъде представена третата книга „Това е ЦСКА“. Тя е посветена на 67-годишната история на клуба и започва с любопитно интервю с Гриша Ганчев. На събитието ще присъстват лично авторите на книгата – Димитър Пенев и Александър Манов, както и легендите на клуба: Борис Гаганелов, Георги Велинов, Георги Димитров, и представители на ръководството на ЦСКА. Всички присъстващи  ще имат възможност да задават въпроси и да научат интересни факти от миналото и настоящето на клуба.
„Това е ЦСКА“ е книга за тези, които носят славата на ЦСКА и на милионите привърженици на клуба-институция. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани