Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

САЩ изпращат допълнително части в Сирия за борба с ИДИЛ

[post-views]

voenni_usaПрезидентът на САЩ Барак Обама разреши изпращането на допълнително 250 военнослужещи в Сирия, които да подпомогнат усилията на местните сили за сигурност в борбата им срещу ИДИЛ. Подкрепленията ще имат изцяло  поддържаща роля и няма да участват във военни действия, посочват от Белия дом.
Администрацията на американския президент се надява, че   подкрепленията ще окуражат повече сунити да се присъединят към операциите срещу джихадисткото движение ИДИЛ на територията на Сирия.
В момента в близкоизточната страна оперират 50 американски военни експерти, които са зачислени към кюрдските сили в североизточна Сирия.
Агенция Асошиетет прес посочва, че военните експерти са част от специалните сили на американската армия.
При пристигането си в Германия през уикенда Барак Обама заяви, че подновяването на мащабните военни действия в Сирия е сериозен проблем, който освен да удължи страданието на сирийците, може да спъне и напредъка в борбата срещу ИДИЛ.
След срещата между Меркел и Обама двамата лидери  изразиха надежда враждуващите страни в Сирия да прекратят насилието и да възобновят мирните преговори в Женева.
Ситуацията в Сирия доминира на срещата на лидерите на САЩ, Германия, Италия, Франция и Великобритания в Хановер.талала
Миналата седмица сирийската опозиция се отегли, заради систематичното нарушаване на примирието от силите на режима.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани