Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

Триумф за проевропейската партия на Вучич в Сърбия

[post-views]
Правителството на Сърбия одобри въвеждането на задължителна военна служба за младежите за срок от 75 дни

Aleksandar-VuchichПроевропейската Прогресивна партия в Сърбия спечели предсрочните парламентарни избори в страната. Предварителни резултати сочат, че партията на премиера Александър Вучич е събрала близо 50 процента от гласовете.
Убедителната победата на Прогресивната партия е знак за твърдата подкрепа на сърбите към прозападната политика на премиера Александър Вучич.
Другият голям победител на надпреварата е проруската Радикална партия на Воислав Шишел. Той наскоро беше оправдан от трибунала в Хага по обвиненията за военни престъпления по време на гражданската война в бивша Югославия. С близо 8 на сто от гласовете националистите ще са трета политическа сила. Единственият губещ е Социалистическата партия на Ивица Дачич, която събра едва 13 процента от гласовете и едва ли ще получи покана да участва в следващото управление.
Очакванията към Алексадър Вучич са големи. Той трябва да   вдигане на икономика на крака, но най-вече да се справи с високата безработица, която е малко над 18 процента. Част от решението на проблемите минава през тежки реформи на бюджетни съкращения – политика, която бързо може да изпари високата обществена подкрепа към неговото проевропейско правителство.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани