Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.

САЩ критикуват режима в Дамаск за подновеното насилие

[post-views]
В очакване на примирието

Aleppo-RebelsКонфликтът в Сирия отново излиза от контрол. Това заяви държавният секретар на САЩ Джон Кери след срещата си с представители от ООН и Арабските страни в Женева. Подобно мнение изрази и британският му колега Филип Хамънд.
Въоръжените сблъсъци в Сирия, в частност боевете между бунтовниците и силите на режима в Дамаск край град Алепо, са на път да провалят първото по-значимо временно примирие от началото на гражданската война.
Само през деня загинаха най-малко трима души при нови въздушни удари на сирийската армия срещу позиции на бунтовниците. За САЩ Русия трябва да упражни влиянието си върху режима в Сирия и да го принуди да спазва поетите ангажименти.
Заради подновените военни операции в Сирия започналите мирни преговори в Женева за втора седмица са в застой. Върховният мирен пратеник на ООН за Сирия Стефан Де Мистура посочи, че единствено прекратяване на насилието е гарант за възобновяване на започналия през март политически процес. На бойното поле обаче ситуацията за се влоши значително, като за последните няколко дни в сблъсъците между силите на режима и бунтовниците загинаха над 250 души.

Share
Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани