Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Временният президент на Бразилия Мишел Темер призова за умиротворение и единство

[post-views]
Временният президент на Бразилия Мишел Темер призова за умиротворение и единство

braziliq-prezident-temerВ първото си обръщение към нацията временният президент на Бразилия Мишел Терем заяви, че ще работи за умиротворяването, единството и възстановяването на икономиката на страната. Терем пое управлението на най-голямата страна в Латинска Америка след отстраняването на Дилма Русеф от поста на държавен глава.
В първата си пресконференция 75 годишният Мишел Терем призна, че най-трудната и сложна задача ще е да върне доверието на хората.
Ден след отстраняването на Дилма Русеф Бразилия вече има ново правителство.  Самата Русеф продължава да твърди, че срещу нея е извършен преврат. Първата жена президент се закани и да изчисти името си, след обвиненията, че е манипулира финансите на страната, което доведе до отстраняването й.
Едва стъпил в длъжност временният президент на Бразилия Мишел Терем, вече е разглеждан под лупа, след като се появи информация, че няколко от министрите му са замесени в корупционни скандали.
Размяната на обвинения ще направи още по-трудна работата на новото правителство, което трябва да се справи с най-тежката от десетилетие рецесия и рекордно високата безработица. Отделно отстраняването на Русеф доведе до разкол в самото бразилско общество, което е по-разединено от всякога.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани