Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп е отворен за диалог със Северна Корея

[post-views]
Тръмп е отворен за диалог със Северна Корея

trump_kim_jongunНай-вероятният кандидат на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп отново разбуни страстите. Строителният предприемат заяви в интервю за агенция Ройтерс, че има желание да разговаря лично с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун за ядрената програма на страната.
Предложената от Доналд Тръмп среща със севернокорейския диктатор би била пълен обрат на водената от  години външна политика на САЩ спрямо изолираната комунистическа държава. След първия ядрен опит през 2006 г., с който наруши международните си ангажименти, Пхенян използва всеки възможен случай да отправи ядрени заплахи към САЩ и Южна Корея.
От лагера на водещия кандидат за президент на Демократическата партия Хилъри Клинтън, веднага реагираха. Говорител на Клинтън посочва, че в дипломатическия подход на Тръмп няма никаква логика. Не по-малка изненада в интервюто на Тръмп беше позицията му спрямо Русия. Милиардерът заяви, че не одобрява анексирането на Крим, както и руската военна намеса в Източна Украйна. Изказването на Тръмм е поредното му противоречие, след като преди време заяви, че се възхищава както на Владимир Путин, така и на Ким Чен Ум, за твърдото им управление.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани