Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заплаха, протести и сълзотворен газ във Венецуела

[post-views]
Извънредно положение в Еквадор след масови протести заради скок в цените на горивата

venecuala-protestСитуацията във Венецуела остава напрегната. Последните  масови протести в страната срещу правителство на Николас Мадуро завършиха със сблъсъци и сълзотворен газ.
Лидерът на латиноамериканската страна заплаши да си делегира повече правомощия от вече обявените с извънредното положение, влязло в сила в началото на седмицата.
Политическата криза във Венецуела още повече разединява общество.
Опозицията проведе нов масов протест с искането президентът да уважи желанието на хората за провеждането на референдум за неговото отстраняване.
Мадуро вижда в общественото недоволство заговор за военен преврат, организиран отвън. Пред симпатизанти в столицата Каракас той за пореден път защити въведеното извънредно положение.
Лидерът на опозицията Енрике Каприлес, която за първи път от повече от десетилетия успя да спечели последните парламентарни избори, продължи да призовава хората, да отхвърлят извънредното положение на Мадуро.
Общественото недоволство към социалистическия лидер е на път да излезе извън контрол, заради икономическа катастрофа във Венецуела. За една година икономиката на страната потъна с близо 6 %, инфлацията гони 700%, а недостигът на храни и лекарства е все по осезаем.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани