Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Нов мигрантски маршрут между Гърция и Италия

[post-views]

migranti_more29 мигранти, сред които и две деца бяха спасени, след като лодката им закъсала край гръцкия остров Лефкада, на път за Италия. Според експерти Йонийско море има вероятност да се превърне в новия мигрантски маршрут, след като този през Западните Балкони беше затворен през март.
Лодката е била засечена на 27 км от бреговете на гръцкия остров  Лефкада, който се намира на 240 км от Италия. Не се съобщава националността на спасени мигранти. Това не е първият случай в Йонийско море на бедстващи хора, което е сигнал, че блокираните в Гърция десетки хиляди имигранти са твърдо решени да достигнат до крайната си цел – страните от Централна и Северна Европа.
С нарастването на мигрантския поток през Средиземно море зачестяват и фаталните инциденти, като за последните няколко дни има информация за най-малко 700 издавани.
Сред тях е и това бебе, изваденото от морето от германски спасител на международната организация „Морски стражи”.
За жалост това не е първата снимка на загубен детски живот. Тази на това бебе и на три годишното сирийско момче, изхвърлено от морето на турския бряг мината година, за жалост се превръщат в символ на онези 8000 погълнати от морето от началото на 2014 г.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани