Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Напрежение в ЦСКА!

[post-views]
Напрежение в ЦСКА!

CSKA
Остават дни до гласуването на новия формат на елитната футболна група, а все още няма яснота около бъдещето на ЦСКА. Клубът, чийто първи тим спечели Купата на България в деня на славянската писменост, има намерение да участва в новия формат с алтернативен вариант, който е продукт на сливането на „Литекс“, „Чавдар“ Етрополе и някакъв ЦСКА. Според наши източници по високите етажи на спортното управление на страната именно това е начинът „червените“ да се завърнат в „А“ група без никакви проблеми. 
Оказа се, че ЦСКА е представил документи в БФС относно алтернативна възможност за съществуването на клуба. Това стана ясно от съобщение в социалните мрежи на адвокат Радостин Василев, който юридически обезпечава „червените“.
„Всички необходими документи са в БФС. Няма юридически пречки за осъществяване на тази алтернативна операция, нито от гледна точка на българското законодателство, нито от гледна точка на нормативните документи на БФС. Да се надяваме, че всичко ще е наред… Екипът работи и върху подготовка на оздравителен план, който да бъде предложен в срок”, се казва в съобщението на юриста.
Той  публикува и входящите номера на три документа, които са заведени в БФС на 30 май с входящи номера 378, 379 и 380. Те са адресирани до президента и изпълнителните директори на БФС, лицензионния мениджър и лицензионната комисия.
От съобщението обаче не става ясно какво е съдържанието на документацията. Според прогнозите това са документи, с които ЦСКА ще опита лицензиране на алтернативен клуб или формирование, което да започне участието си в първатна група на България. Затова съвсем логично е обяснението на изпълнителния директор на ЦСКА Николай Паслар пред БФС. Ето какво казва в нарочни писмо бившият борец: „Към настоящия момент ПФК ЦСКА АД няма възможност да осигури участие на отбори в първенствата и турнирите на БФС за сезон 2016/16, с което да участва в първенството и турнирите на БФС през следващия футболен сезон, тъй като дружеството е в неплатежоспособност и финансовото му състояние е значително влошено“.
В същото време пък в електронните медии изтече докладът, с който синдик Дора Милева запозна съда с всички нередности в ПФК ЦСКА АД. В 9 страници синдикът описва куп нарушения на закона, които настоящото ръководство на клуба е направило в ущърб на кредиторите. Отказан е бил спонсорски договор за 300 000 лева до декември. В същото време е подписан рекламен контракт друга компания срещу едва 800 лева на година. И то за 5 сезона напред.
Малко преди редакционното приключване на броя обаче бе одобрена регистрацията на Професионален футболен клуб ЦСКА – София ЕАД. Като представител на Професионален футболен клуб ЦСКА – София ЕАД е вписан Трифон Попов (досега президент на „Литекс”), а в съвета на директорите са Румен Константинов, Трифон Попов и Андон Димитров. Капиталът на дружеството е 6 600 000 лева или със 100 000 лева повече от този на истинския ЦСКА.
Така армейците вече могат да се похвалят с 9 регистрирани клуба.

Най-ново

Единична публикация

Избрани