Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

“Спартан” 6-и на световно първенство в Италия

[post-views]
“Спартан” 6-и на световно първенство в Италия


SPARTAN Седмото издание на Световното първенство по футзал за полицаи, пожарникари, охранители и военни събра 34 отбора от 14 страни. В рамките на 5 дни в Ричоне, Италия, тези тимове сътвориха един спортен празник. Разпределени в групи, игра всеки срещу всеки, осминафинали, четвъртфинали, полуфинали и финал всеки един от отборите търсеше своята победа, подкрепена от ферплея, приятелството и радостта от новите контакти.
България бе представена от ВСК „Спартан“, а отборът в състав: Явор Андреев, Христо Тотев, Ивайло Кирилов, Кирил Якимов, Николай Стоянов, Николай Казанджиев, Владислав Иванов, Даниел Иванов и Владимир Иванов направи добри игри и в крайна сметка се нареди на шестото място.
Българският характер бе изпитан от отборите на Белгия, Франция, Румъния, Полша и Чехия. Даже финалистът Белгия претърпя поражение от нашия отбор в груповата фаза. С достигането си до четвъртфиналите и класирането ни на 6-о място българският тим доказа своята висока класа.
На спартанци предстоят участия тази година в Барселона, а догодина и в Палма де Майорка.

Оз. полковник Боян Алексиев

Ансамбълът омая България

ANSAMBULЗа пореден път у нас се проведе по отличен начин кръг от Световната купа по художествена гимнастика. Състезанието е прелюдия на домакинството на планетарното първенство в този спорт през 2018 години. А публиката направо бе омагьосана от нашия ансамбъл, който се класира втори в многобоя, но в надпреварата на уредите спечелиха златните медали.
След спиращо дъха съчетание на три чифта бухалки и два обръча грациите получиха най-високата оценка от съдиите – 18.550 и се качиха на върха, изпреварвайки най-сериозния си конкурент в лицето на Русия.
Михаела Маевска, Ренета Камберова, Цветелина Стоянова, Цветелина Найденова, Христиана Тодорова изиграха по прекрасен начин съчетанието си, без да допуснат грешка, за разлика от рускините, които се откроиха с известни неточности, заради което получиха 18.250 и останаха едва четвърти. Ансамбълът на Беларус впечатли с представянето си и бе оценен на 18.350. Трети финишираха италианките с резултат 18.300.
Гимнастичките на Ина Ананиева взеха златото и във финала на пет ленти.
Златните момичета за последен път излязоха пред българска публика.Както е известно, след края на настоящия сезон те ще прекратят активна спортно-състезателна кариера. 
Това състезание бе много успешно и за Невяна Владинова, която спечели бронзов медал на лента. Шампионката на България изигра много добре съчетанието си и получи 18.250 точки, което е най-високата оценка за нея в цялото състезание. Това е и първо отличие в кариерата на Владинова в Световната купа. Победителка стана рускинята Яна Кудрявцева с 18.900, а втора се нареди Йон-Джае Сон (Република Корея) с 18.450 точки. Сон стана първа на бухалки с 18.550 точки.
Състезанието в „Арена Армеец“ бе последното пред българска публика преди олимпийските игри в Рио през месец август.
„Радвам се, че момичетата ни демонстрираха отлична форма, играят с настроение и емоция. Добрата новина е, че на Олимпиадата в Рио съдиите ще бъдат от целия свят и това ни дава шанс за по-обективно съдийство“, коментира министър Красен Кралев. 
Много висока оценка от ФИГ получиха организаторите на турнира, а президентът на родната централа Илиана Раева не скрива оптимизма си за олимпиадата в Бразилия.           

 

Най-ново

Единична публикация

Избрани