Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Откриха момче, изчезнало преди шест дни в Япония

[post-views]
Откриха момче, изчезнало преди шест дни в Япония

JAPAN_ZAGUBENO_MOMCHE_NEW_03_06_16

И една драматична история от Япония с щастлив край. След шест дни властите откриха живо и здраво седемгодишно момче, изгубило се в отдалечена гора край град Шикабе в най-северния остров на страната Хокайдо. Разберете повече в следващото видео.
7-годишният Ямато Танока изчеза в неделя, докато е бил със семейството си на разходка. Първоначално родителите му твърдяха, че той се е загубил. В последствие бащата призна, че заради лошото му поведение  на сина си решил да го накаже, като за малко го изостави в гората. Минути по-късно родители се върнали за Танока, но него вече го нямало.
След шест дни на интензивни издирвателни операции, с участието на военни, момчето беше открито от войник в разположената на острова казарма.
Властите посочват, че оцеляването на момчето е цяло чудо, защото е прекарало само в гората за цели шест дни без храна и то облечено единствено с тениска и дънки. В района средните температури за сезона през вечерта падат под девет градуса. Гората е известна и като резерват за кафяви мечки.
След като беше открито, момчето беше преместено в болница с хеликоптер. Лекарите там посочват, че освен леките охлузвания като цяло състоянието му добро.
Инцидентът предизвика голямо обществено недоволство в Япония и има голяма вероятност на родителите на малкия Ямато   да  бъдат повдигнати обвинения за небрежност.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани