Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хилъри Клинтън спечели президентската номинация на демократите в САЩ

[post-views]
Хилъри Клинтън спечели президентската номинация на демократите в САЩ

hilari-klintanХилъри Клинтън е най-вероятният кандидат на демократическата партия на предстоящите президентски избори в САЩ, твърди Асошейтед прес. Според изчисленията на агенцията бившият държавен секретар и сенатор на Ню Йорк ще събере необходимите 2383 делегати на партията си на последния кръг от предварителните вътрешно партийни избори.
Ако изчисленията на Асошиейтед прес се окажат верни Хилъри Клинтън ще влезе в историята на САЩ, като първата жена издигната за кандидат за президент от една от двете водещи партии в страната.
Вероятността за изненада в последния момент е нищожна, защото последните предварителни изборите в Пуерто Рико, които Клинтън спечели убедително пред единствения си конкурент Бърни Сандърс.
Днес гласуват общо шест щата на предварителни избори. Последният вътрешно партиен вот ще е в столицата Вашингтон на 14 юни, и според прогнозите Клинтън е сигурен победител. Отделно бившата първа дама има и сериозната подкрепа на т.нар супер делегати или влиятелни партийни лидери.
Нейният опонент сенатор Бърни Сандърс, макар и с минимални шансове е твърдо решен да изкара битката до край.
Отказа на Сандърс да напусне надпреварата не се гледа с добро око сред демократическата партия, според която е дошло време да се откаже и така да позволи на Клинтън дасе подготви за битката за Белия дом срещу кандидата на републиканците Доналд Тръмп.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани