Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Във Франция стартира Евро 2016

[post-views]
Във Франция стартира Евро 2016

1_115_1Мачовете от Европейското първенство по футбол ще се проведат на 10 стадиона в 9 различни града, а за сигурността на всички, свързани с форума ще отговарят 100 000 униформени. Около 150 милиона зрители се очаква да проследят първите 90 минути от Евро 2016, които ще бъдат изиграни на „Стад дьо Франс“ от отборите на домакина – Франция и Румъния. На стадиона 80 000 ще дерат гърла, пеейки Марсилезата в знак на подкрепа към своите любимци.
За първи път на Европейско първенство по футбол участие ще вземат 24 отбора, а не както беше досега – 16. Тимовете са разпределени в шест групи по четири отбора. Силите са изключително изравнени. Очаква ни един месец, пълен с много емоции и надежди.
Ще успее ли отборът на Испания да защити титлата си от 2012 г.? Има ли сили Йоаkим Льов със своята добре смазана немска машина да повтори успехът си от Световното първенство в Бразилия през 2014 г.? Или пък след добрия сезон и спечелната шампионска лига Роналдо най-накрая ще се добере до Европейската титла, след като му се изплъзна преди 12 години, не къде да е, а точно в Португлия? А може би, окрилени от многобройните си фенове силата на домакинството, „петлите” ще политнат и ще се поздравят с успеха. Определено ни предстои вълнуващ месец. Като се има предвид, че това може да е последният европейски форум за звезди като  Буфон, Карвальо и Ибрахимович. Месецът, в който всички ще се пренесем във Франция.

Най-ново

Единична публикация

Избрани