Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

90 хиляди униформени охраняват първенстото

[post-views]
90 хиляди униформени охраняват първенстото

policiq-evro-16След атентатите в Париж от миналия ноември и терора в Брюксел през март за нормалното и най-вече безопасно протичане на еврофиналите по футбол във Франция нищо няма да бъде оставено на случайността.
За сигурността на феновете, отборите и гостите  на първенството ще отговарят близо 90 хиляди души, в това число 42 хиляди полицаи и 10 хиляди войници. Останалите 38 хиляди са частни охранители. Най-малко по двама офицери от специалните полицейски части ще придружават навсякъде всеки футболен отбор.
Седмицата преди началото на еврофиналите по футбол Държавният департамент на САЩ и британското външно министерство предупредиха своите граждани да са изключително бдителни, ако са решили да прекарат  ваканциите си в Франция или Европа. Макар и да няма информация за евентуални терористични атентати френските власти пуснаха мобилно приложение, с което да информират хората в случай на атака.
Освен засиленото полицейско присъствие през последните няколко месеца френските служби проведоха серия от учения за превенция и отговор на терористични атаки, като тези в Париж.
Последното от тях се проведе в района на град Лион, който е сред градовете-домакини на първенството.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани