Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фалшив сигнал за атентат вдигна властите в Брюксел на крак

[post-views]
Изложение за сигурност, смарт технологии и безопастност

belgiq-briuksel-policiqФалшив сигнал за терористично нападение в Брюксел вдигна властите на крак. Полицията задържа мъж, който се обадил по-рано през деня, за да предупреди, че подготвя терористичен акт срещу търговски център в града.
След атентатите в Брюксел от март тази година белгийските власти се намират в повишена тревога от опасност за терористичен акт.
Инцидентът от тази сутрин е поредното доказателство, че на всеки сигнал за нападение се гледа повече от сериозно.
Мъжът е бил задържан пред един от моловете на една от двете главни търговски улици в града, която, докато траеше операцията, беше затворена от полиция и сапьори.
Властите посочват, че задържаният действително е бил с колан, който приличал на взривно устройство. При проверката обаче е установено, че вместо експлозиви коланът е бил пълен със сол.
Независмо от фалшивата тревога белгийски премиер Шарл Мишел свика извънредно националния кризисен център.
Инцидентът идва няколко дни след мащабната анти-терористична акция в Белгия при която бяха задържани 40 души, като три от тях са планира атентатът на същата търговска улица.
Припомняме, че при терористичните атаки през март в Брюксел срещу летището и метрото на града загинаха 32 души, а 340 бяха ранени.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани