Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ренци обеща щателно разследване на влаковата катастрофа в Италия

[post-views]
Докато се увеличава броят на загиналите мигранти в Средиземно море Италия пита: Къде е Европа?

MATEO RENCIПродължават да растат жертвите от тежката катастрофа между двата пътнически влака в Южна Италия. По последни данни броят на загиналите е скочил на най-малко 27 души. Ранените са над 50, като голяма част от тях са критично състояние.
Италианският премиер Матео Ренци, който посети мястото на катастрофата, нареди да се проведе щателно разследване, което да установи каква е причината двата влака да се окажат на една и съща жп линия:

В Библията се казва, че има време за всичко. Сега е време да плачем и да покажем нашата подкрепа за семействата, време да покажем човечност пред лицето на болката. Нищо няма да ни спре в следващите дни да разберем какво точно е станало.

Инцидентът се случи по обяд местно време във вторник по жп линията, която свърза градовете Корато и Андрия.
От силата на удара става ясно, че двата влака са се движили с висока скорост, което не е оставило и минимален шанс на пътниците в предните вагони.
Местни жители коментират, че откриват останки от влакове на десетки метри от катастрофата в маслинените горички наблизо и мястото прилича повече на разбил се самолет.
Следователите по случая заявиха, че на този етап е прибързано да се правят заключения за катастрофата, но най-вероятната причина е човешка грешка.
Това е най-тежката влакова катастрофа в Италия от 2009 г., когато товарен влак дерайлира край град Виареджо в централната част на страната, причинявайки пожар, при който загинаха 30 души.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани