Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

ИДИЛ пое отговорност за атаката срещу католическата църква във Франция

[post-views]
ИДИЛ пое отговорност за атаката срещу католическата църква във Франция

Franciq-policiqДжихадисткото движение ИДИЛ отново удари Франция. Терористичната организация обяви, че двамата мъже, които по-рано през деня нападнаха църква близо до град Руан и убиха свещеник са войници на групировката. В отговор на атаката президентът на Републиката Франсоа Оланд обеща Франция да увеличи още повече усилията си във войната срещу джихадистите.
Инцидентът се разигра в католическа църква в предградие на град Руан, област Нормандия.  Малко преди обяд местно време двама мъже, въоръжени с хладно оръжие, нахлуха в катедралата и взеха пет души за заложници. В това число свещеник, три сестри и двама богомолци.
Една от сестрите е успяла да избяга и да уведоми полицията, която след светкавична намеса успя да елиминира похитителите.
Малко преди да бъдат неутрализирани един от нападатели е намушкал 84 годишния свещеник. Тежко ранен е и още един заложник, който е приет в болница с опасност за живота. Часове след атаката френският президент Франсоа Оланд придружен от вътрешния министър Бернар Казньов посетиха предградието на Руан, за да се запознаят на място със ситуацията.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани