Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Хаквайте, светът е във война

[post-views]
Тръмп с нови мерки срещу нелегалната миграция – Мексико плаща по-високи мита, докато не реши проблема

Krasimir_BelchevМаймунджилъци. Нормално, то какво друго да очакваш в годината на дървената маймуна. Абсурдите все по-често прелитат на рояци.

Във Франция службите – под тревога – проспаха поредното терористично безумие, след като две 19-годишни момчета заклаха свещеник в спокойното предградие на град Руан Сент Етиен дю Рувре. И какво като били следени от полицията.

В Германия през  последните дни психично болни сеят страх и паника сред хората. Масова стрелба в Мюнхен, нападение с мачете в центъра на Щутгарт и атентатор самоубиец в тихото провинциално баварско градче Ансбах. Кой от името на ИДИЛ, кой от други съображения, но това явно е новата реалност в наводнената от бежанци  Европа.  Проблемът не е в бежанците, обаче именно те са най-удобния агнец за заколение, защото са толкова много, че ако не ние тях, то те ще ни изядат, ни предупреждават главите по телевизията.

Папа Франциск обяви в Краков, че не Европа, а Светът е във война, но не между религиите. Конфликтът е за „традиционните лакомства” – пари, интереси и ресурси. 

TRUMP-2Абе, в общи линии маймунджилъци и абсурди на рояци. Най-големият абсурден маймунджилък обаче се оказа, че живее отвъд океана и това е кандидатът за президент на републиканците Доналд Тръмп, но не защото си боядисва косата. Строителният предприемач заяви, че ако влезе в Белия дом, САЩ ще продължават да защитават по-уязвимите страни-членки на НАТО, ама друг път.

Тръмп прави история и то, уви, успешно и сигурно ще влезе в учебниците като първата президентска номинация в САЩ, която приканва традиционния си съперник Русия към хакерски атаки срещу опонента му – Хилъри Клинтън.    

Така че хаквайте спокойно, светът е във война. Края на седмицата  е все пак и край Босфора е оживено. 

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани