Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Меркел защити политиката на отворени врати

[post-views]

merkel_otbranaГерманският канцлер Ангела Меркел защити политиката си на отворени врати към бежанците, независимо от поредицата от нападения в страната. Няколко часа преди извънредната пресконференция на Меркел полицията арестува бежанец от Алжир, след като избяга от психиатрична болница и започна да отправя бомбени заплахи.
Зад поредицата от атаки през последната седмица стоят хора кандидатствали за политическо убежище в Германия. Факт, който отново нажежи страстите, срещу водещата от федералното правителство политика на отворени бежанци.
За Меркел Германия трябва да протегне ръка и хората които бягат от войната трябва да получат закрила.
Германската желязна дама осъди последните атаки като заяви, че тези хора са посрамили страната, която ги е подслонила.
Германският канцлер не пропусна да отбележи още, че единствена цел на терористите е сеят страх и омраза между културите и религиите.
По повод критиките, че Германия се проваля в опита да интегрира бежанците, Меркел беше лаконична, че това е проблем с който страната може да се справи.
Няколко часа пред извънредната пресконференция на Меркел полицията в Бремен арестува 19 годишен бежане от Алжир, след като избягал от психиатрията в град Бремен.
Преди да бъде задържано момчето започнало да отправя бомбени заплахи срещу случайни минувачи край магазин в града.
От полицията са категорични, че заподозрения няма връзки с джихадистки организации.
Инцидентът идва няколко по-малко от седмица след като германско момче от ирански произход застреля девет души в Мюнхен, ден по-късно бежанец от Сирия рани 15 души, след като се самовзриви край музикален концерт в град Ансбах.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани