Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Favicon_File
Търсене
Close this search box.
Защо го правят?

Русия никога не е признавала равен статут на България в политическо и дипломатическо отношение. Патернализмът в руската политика към България преминава през различни стадии, но „братската“ дружба или имперска надменност само сменят текущата и фасада на неравнопоставеност.
Депутатът Толстой не прави изключение от дългата поредица от подобни откровения, които целят да покажат и внушат, че Русия може да прави каквото си иска в България. С пари, с хора или и с двете.
Това не е фраза, изпусната случайно, нито пък репортерът на БНТ е бил там случайно и неподготвен за подобен „демарш“ от улицата. Това е като пушката във второ действие по Станиславски. Вие знаете що за птица е този депутат, познавате неговия профил и задавате сервилен въпрос, който му вдига топката за да нанесе своя словесен удар.
 Подобни силови внушения целят не само да демонстрират превъзходство и да внушат, че сме обречени и безсилни, въпреки ЕС и НАТО. Само когато се чувстваме несигурни, могат да ни манипулират и да ни внушават всякакви психологически клопки за контрол на съзнанието – като панславянството, дружбата навеки, енергийните шлемове и т.н.
%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d0%b2%d0%b0%d1%81%d0%b8%d0%bb%d0%b5%d0%b2Илиян Василев, бивш наш посланик в Русия
Част от статията „Кримски сценарий за България?“ в сайта Българияаналиитка

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани