Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Ураганът Матю помете Карибите, вдигна източното крайбрежие на САЩ под тревога

[post-views]
Ураганът Матю помете Карибите, вдигна източното крайбрежие на САЩ под тревога

matew-caribianУраганът Матю удари с цялата си мощ страните в Карибския басейн. Природната стихия причини смъртта на най-малко двама души в Хаити и остави без дом хиляди други. Очаква се бурята да удари и източното крайбрежие на САЩ. Властите в няколко щата обявиха тревога и готовност да евакуират населението.
С ветрове от 230 км в час ураганът Матю, вече е обявен за най-мощния за последното десетилетие. Бурята причини невиждани щети не само в Хаити, но и в Доминиканската република.
Куба също усети мощта на природната стихия.
На много места в района на Карибския басейн е унищожена инфраструктурата. Електрозахранването в десетки областите е прекъснато. Силните ветрове, придружени с поройни дъждове, причиниха и свлачища.
Властите в засегнатите държави, все още не могат да дадат реална оценка за последиците от бурята, която до няколко часа ще връхлети Бахамите.
Метеоролозите очакват, че Матю да запази силата си и през следващите 24 часа. Ураганът се е насочил към американския щат Флорида и цялото източното крайбрежие на САЩ.
Губернаторът на Северна Каролина, вече нареди на отговорните служби да са в готовност да евакуират близо един милион души, които живеят по крайбрежието щата.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани