Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Цената на пропиляното време

[post-views]
Цената на пропиляното време

andrei_rangelovВсеизвестно е, че времето е пари, но напоследък България плаща все повече за своите забавяния. И с левове, и с национална сигурност.
Преди дни стана ясно как точно ще купуваме двигатели за ремонта на миговете на ВВС. С пряко договаряне. Това е решение, което ще ускори процедурата.
Но въпросът е другаде. От 20 години се говори за покупка на нови изтребители. И досега всичко е на ниво разговори. А ако имахме вече купен нов тип изтребител, миговете щяха да са пенсионирани. И разходи за тях просто нямаше да има.
Същото е положението с недовършената ограда по границата с Турция. Строи се от години. А междувременно мигрантите вече достигнаха центъра на София. 
Какво да кажем за казуса „Белене“? От 30 години пари се леят в този не безспорен проект. Сега трябва да плащаме стотици милиони за оборудването, а броячът на времето навърта и по милион лева на всеки три дни.
Много са примерите. Страната ни плаща ли, плаща грешни пари за излишно туткане по иначе ясни въпроси. Манталитет ли е, диагноза ли е, корупция ли е, но тази практика на протакане руши националната сигурност. А това вече е страшно.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Андрей Рангелов

Най-ново

Единична публикация

Избрани