Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради инцидент с Харисън Форд продуцентите на Междузвездни войни с глоба

[post-views]
Заради инцидент с Харисън Форд продуцентите на Междузвездни войни с глоба

Star Wars: The Force Awakens Fan EventБританската продуцентска компания е глобена с почти 2 милиона евро заради инцидент с холивудската звезда Харисън Форд. Актьорът е счупил крака си по време на снимките на последния филм от поредицата „Междузвездни войни”.
Притежаваната от Уолт Дисни компания, която е била ангажирана с продукцията на седмата част на известната поредица е осъдена заради 2 сериозни пропуска в осигуряването на здравословните и безопасни условия на снимачната площадка. В резултат на това Харисън Форд е пострадал.

Тим Галъуей – заместник-директор по здраве и безопасност на продуцентската компания, коментира:

„Мисля, че всички ще се съгласят, че хората от филмовата индустрия поемат рискове, за да ни забавляват. Включително и в екшън-филмите, където тези рискове трябва да са правилно управлявани и контролирани”

Инцидентът с Форд се случи през 2014 г., докато изпълнява ролята на Хан Соло. Звездата остава в капан след като металната врата на космическия кораб „Хилядолетния сокол” се затваря внезапно и при удара минава на милиметри от лицето му, се съобщава в изявлението на съда. Резултатът – счупен ляв крак и наранена ръка. По думи на свидетели, цяло чудо е, че актьорът въобще е оцелял.

Най-ново

Единична публикация

Избрани