Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Лавров и Кери се срещат в Лозана

[post-views]
Лавров и Кери се срещат в Лозана

21-usa-rusiaРуският външен министър Сергей Лавров и американският държавен секретар Джон Кери ще участват на среща в Лозана, Швейцария, в събота за обсъждане на сирийската криза. Това разкрива в съобщение външното министерство на Руската федерация, цитирано от Ройтерс.
Ведомството отбелязва, че двамата са постигнали съгласие за провеждане на срещата, на която ще бъдат обсъдени нови стъпки за разрешаване на сирийския конфликт. Външните министри на Турция, Катар, Саудитска Арабия и Иран също ще вземат участие в разговорите.
Високопоставен представител на Държавния департамент потвърди, че Кери ще присъства на срещата. Това ще е първата среща между Кери и Лавров от близо две седмици и откакто САЩ обявиха, че прекратяват сътрудничеството с Москва за Сирия. 
По-рано американската частна разузнавателно-аналитична компания „Стратфор“ предупреди, че в края на тази година може да се увеличи рискът от военен сблъсък между Москва и Вашингтон в Сирия. 
Междувременно руският президент Владимир Путин беше на посещение в Истанбул за участие в  23-ия Световен енергиен конгрес. В речта си пред конгреса Путин каза, че Русия е готова да замрази или ограничи добива на нефт. Турция и Русия пък подписаха междуправителственото споразумение за проекта за газопровод „Турски поток“.

Най-ново

Единична публикация

Избрани