Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Триците и брашното на Русия

[post-views]
Триците и брашното на Русия

luchezar_lozanovРусия ни иска 23 490 долара за част от „трофейните архиви“, изнесени в СССР след Втората световна война. „Братята“ казват: „цената е 1.74 долара на страница (ксерокопие, не дигитално). Платете, за да продължим да търсим“ – така предаде руския ултиматум председателят на нашата държавна агенция „Архиви“ доц. Михаил Груев. 
Едновременно руските ни „приятели“ спрягат славянската идея – родството по кръв, език, произход и праисторически митологии щяло да ни обедини около общи „православни“ ценности. Смесвайки факти от историята – Руско-турската освободителна война с ред асимилационни злоупотреби – не на последно място и ролята им по македонския въпрос, те използват историческата признателност на народа ни за нечисти геополитически интереси. Опаковани със сладникавата фразеология на „братството“. 
Ще забогатее ли Русия с тези мизерни 23 хил. долара, които ще изтръска от нашия джоб, след като и при 3 стотинки у нас има печалба за копировачите? Проблясва манталитетът на имперския играч – да те унижи, да те притисне до стената, да те изнуди като обикновен рекетьор. Демек – империя сме, дори и със скъсани гащи, ще ви наложим самочувствието си на господство. Скъпи на триците, евтини на брашното. От „братската“ риторика не остава нищо смислено „братушки“, освен усещането за банда.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Лъчезар Лозанов

Най-ново

Единична публикация

Избрани