Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

След вота в САЩ – републиканците празнуват, демократите – в шок

[post-views]
Кръстиха безкрако земноводно на Доналд Тръмп

TRUMPИзборът на Доналд Тръмп за президент на САЩ раздели страната. И докато демократите са в шок и все още не могат да проумеят случилото се, републиканците празнуват и заявяват, че през цялото време са били уверени в победата, а сега са особено щастливи.
Поддръжниците на Доналд Тръмп бурно изразиха радостта си от победата, а център на еуфорията беше Ню Йорк. Запитани какви чувства поражда успехът, симпатизантите отговаряха красноречиво.

„Щастлив съм. Това е победата, която чакахме толкова дълго. Тази администрация ще промени ситуацията и ще приключи с досегашното корумпирано управление.”

„Беше въпрос на време. През последните 8 години на САЩ се гледа като на посмешище, филипинският президент ругае Обама, Китай завзема бизнеса ни, въгледобивната промишленост беше унищожена… „Да направим Америка велика” казва всичко, което трябва да се каже.”

И докато републиканците ликуват, поддръжниците на Хилъри Клинтън трудно възприемат изхода от вота. Оповестяването на резултатите предизвика разочарование и тъга.

„Много съм разочарована. Мъчно ми е за нея. Направиха всичко възможно. Сигурна съм, че страната ще бъде добре, но ми е много мъчно за нея.”

„Надявам се  Тръмп да обедини страната и да отстъпи от реториката си, въпреки че съм леко скептичен. Това е Америка, да се надяваме на най-доброто. Опитвам се да съм оптимист, но съм силно разочарован и изненадан.”

„Безпокои ме посоката, в която ще поеме страната ни. Особено важно е как ще се разглеждат расовите въпроси, които ще бъдат вменени на тази бъдеща администрация. Това е притеснителното.”

Какъв президент ще е Доналд Тръмп и дали ще оправдае очакванията на американците?… Предстои да видим.

Най-ново

Единична публикация

Избрани