Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Тръмп за новата администрация в Белия дом: Само аз знам кои са финалистите!

[post-views]
След загуби от над един милиард долара – Доналд Тръмп не плащал данъци

trump-winДоналд Тръмп отрече твърденията на медиите, че цари безпорядък при определянето на състава на новата президентска администрация. В Туитър новоизбраният президент на САЩ заяви, че процесът протича много организирано и уточни, че той е единственият, който знае имената на финалистите в надпреварата за важните длъжности.
Доналд Тръмп продължава с подбора на администрацията, която ще го придружава в Белия дом от момента на встъпването му в длъжност на  20 януари 2017 г. Американските медии съобщават, че Тръмп е провел редица разговори с вицепрезидента си Майк Пенс, който е и ръководител на екипа по прехода и се занимава с въпросите по прехвърлянето на работата и пълномощията от действащата към бъдещата президентска администрация.
Милиардерът изглежда има ясен фаворит за поста министър на финансите и това е Стивън Мнучин, който беше финансов отговорник на предизборната кампания на Тръмп. Уилбърт Рос, един от най-богатите хора на планетата с лично състояние почти 300 млрд. евро, най-вероятно ще заеме поста министър на търговията.
Досега новоизбраният президент е направил само две официални назначения: началник на Канцеларията на Белия дом ще бъде Райнс Прибъс, а главен стратег и старши съветник на президента – Стив Банън.
Скандалите около бъдещата администрация не спират. Двама високопоставени членове на преходния екип са били принудени да го напуснат. Медиите обвиняват за рокадите част от семейството на Тръмп, чието неизменно участие в екипа поражда и съмнения за конфликт на интереси.

Най-ново

Единична публикация

Избрани