Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Атентат в Турция – двама души загинаха, десетки са ранени

[post-views]
Взрив рани 10 души в курортния турски град Анталия

turcia-antaliaДвама души загинаха, а повече от 30 са ранените след взрив на кола-бомба в центъра на турския град Адана, близо до сградата на областната управа. Властите разследват случая и към момента приписват отговорността за атаката на Кюрдската работническа партия.
Превозното средство се е намирало на открит паркинг до входа на административната сграда, съвсем близо до служебния автомобил на местния валия и се е взривило в момент, когато служителите отиват на работа. И двамата загинали са служители на областната администрация. От Прокуратурата в Турция забраних на местните медии да излъчват кадри от мястото на взрива. Адана е петият по големина град в Турция и се намира в южната част на страната, само на 16 км. от военновъздушната база Инджирлик, която беше използвана от американската армия като плацдарм за ударите срещу ИДИЛ, но поради съображения за сигурност от Пентагона изтеглиха силите си от региона.
И докато от правителството в Анкара чакат някой да поеме отговорност за този, по техни думи, терористичен акт, от щаба на Въоръжените сили на Турция съобщиха, че трима турски войници са били убити от сирийските правителствени сили в Алепо.

Най-ново

Единична публикация

Избрани