Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

В деня на благодарността в САЩ – Тръмп призова за единство, Обама пощади последната си пуйка

[post-views]
В деня на благодарността в САЩ – Тръмп призова за единство, Обама пощади последната си пуйка

puika-obamaИзбраният за президент на САЩ Доналд Тръмп, в специално видео за Деня на благодарността призова американците да се обединят. Фокусът от видеото бе определен от медиите в страната, като опит от страна на Тръмп да охлади страстите. Акцентът обаче беше изместен от няколко нови назначения в преходния екип на 45-я президент на САЩ.
Посланието на избрания президент, беше качено в интернет. Припомняне, че по време на  предизборната кампания Доналд Тръмп, често атакуваше различни групи в страната, както и опонентите си и от двете водещи партии.

Доналд Тръмп –избран за президент:

 „Наскоро приключи продължителна и изключително груба политическа кампания. Емоциите са нагорещени и няма как да излекуваме напрежението за една нощ. За жалост това няма как да стане. Пред нас обаче има шанс да направим заедно история, с истински промени във Вашингтон, да подобрим сигурността в нашите градове и с истински просперитет за нашите общности.”

Призива за помирение обаче съвпадна с новината за назначението на Бетси Девос за министър на образованието. Милиардерката е известна с лобирането за насочването на публични средства към частни училища. Другото  назначение, което не е официално потвърдено е това на  инвеститорът милиардер Уилбър Рос за министър на търговията. Рос е известен с прозвището „Кралят на банкрута“, тъй като е натрупал богатството си от закупуване на фалирали компании. Междувременно настоящият президент Барак Обама извърши традиционното помилване на пуйки в навечерието на празника. Церемонията беше в Розовата градина на Белия дом, а щастливите птици са Тейтър и Тот .За разлика от предишни години този път Барак Обама не беше заобиколен от дъщерите си, а от двамата си племенника.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани