Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Самолет с 81 души на борда се разби в Колумбия, има оцелели

[post-views]
Самолет с 81 души на борда се разби в Колумбия, има оцелели

samolet-kolumbia

Най-малко 76 души загинаха при самолетна катастрофа в Колумбия. На борда на самолета е бил целият състав на бразилския футболен отбор Чапекоензе, а сред загиналите е и бившият играч на ЦСКА Фелипе Машадо. 5-ма души са оцелели, съобщават местните власти.
Самолетът се е движил по напревление Бразилия – Колумбия с междинно кацане в Боливия. Инцидентът се е случил около 22 часа местно време в планински район в централна Колумбия, а причината за аварията е неизвестна. Има данни, че пилотът е сигнализирал за електрически проблем на борда на машината. В последния момент отборът на Чапекоензе е сменил чартърния си полет до Меделин с пътнически, по изричното настояване на бразилските летищни власти.
Кметът на града описа случилото се като жестока трагедия.

Федерико Гутиерез – кмет на град Меделин:

„Това е много тъжна новина. Изказвам съболезнованията си към семействата и приятелите им, към родината им. Тук продължаваме да правим, каквото можем… Тъжно е, трагично е.”

Местните власти съобщават за 5-ма оцелели, сред които трима футболисти, един журналист и една стюардеса.
В памет на жертвите, в Бразилия е обявен 3-дневен национален траур. А тимът на Атлетико Насионал, който трябваше да се изправи срещу на Чапекоензе във финал за Копа Судамерикана, е призовал футболната федерация да присъди служебно трофея на отбора от Чапеко.

Най-ново

Единична публикация

Избрани