Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Владимир Путин в годишната си реч: Русия не търси врагове, търси приятели

[post-views]
Путин се регистрира като кандидат за президентските избори

putinРусия не търси конфликти, нито врагове. Това заяви руският президент Владимир Путин в годишната си реч пред парламента и нацията.
Путин посочи, че е готов да работи с новата американска администрация, с която да обединят сили в борбата срещу глобалния тероризъм, който е истинска, а не измислена заплаха.
Той не пропусна да критикува запада за анти-руската реторика.
За разлика от някои наши чуждестранни колеги, които определят Русия като враг ние не търсим и никога не сме искали да имаме врагове. На нас ни трябват приятели”, категоричен е Путин.
Той използва речта си да приветства смелостта на руските военни, които се бият рамо до рамо със силите на сирийския президент Башар Ал Асад срещу бунтовниците.
Путин засегна и отношенията на Русия с ЕС, които се намират в една от най-ниските си точки заради санкциите на Брюксел срещу Москва, наложени след анексирането на Крим и руската подкрепа за бунтовниците в Украйна.
В този контекст е и разширяването на руския икономически проект – Евразийски съюз. Путин е убеден, че Москва може да влезе в диалог с онези страни членки на ЕС, които искат да поемат по един нов независим, субективен и икономически курс, особено след последните избори в страните от 28 членния блок.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани