Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Арестуваха директора на авиокомпанията, собственик на разбилия се в Колумбия самолет

[post-views]
Съд в Хага ще произнесе в четвъртък присъдите си по делото за свалянето над Украйна на самолета по полет MH17

samolet-katastrofaБоливийските власти задържаха за разпит в Санта Круз изпълнителния директор на чартърната авиокомпания ЛаМия – Густаво Варгас. Компанията му притежава самолета, който се разби миналата седмица близо до град Меделин в Колумбия. Катарстрофата отне живота на 71 души.
Иззети са фирмени документи като доказателствен материал, а директорът  и още двама служители на авиокомпанията са задържани, първоначално само за разпит.  В последствие са обвинени по криминално разследване за непредумишлено убийство поради неспазване на процедурите за безопасност, съобщиха от Прокуратурата. Обявиха също, че ръководителят на полети Селия Кастедо е обвинена в небрежност, защото не е уведомила контролните органи непосредствено след откриването на неточности в горивния разчет на полета. Тя заяви, че е предупредила за това пилота на злополучния самолет Мигел Кирога и потърси в Бразилия убежище от наказателното преследване.
Откриването на черните кутии показа, че недостиг на гориво е причинил самолетната катастрофата, която почерни бразилския футболен отбор Чапекоензе.

Най-ново

Единична публикация

Избрани