Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Критик на климатичните промени оглави министерството на околната среда в кабинета на Доналд Тръмп

[post-views]
Тръмп нареди на Пентагона да създаде Космически сили

23-trumpИзбраният за президент на САЩ Доналд Тръмп направи нови попълнения в бъдещия си кабинет. Сред най-обсъжданите кандидатури е тази на главния прокурор на щата Оклахома Скот Прют, който ще оглави министерството на околната среда.
Номинирането на Скот Прют за министър на околната среда само по себе си е противоречие, коментират водещите медии в страната. Прют е известен с това, че е сред най-големите защитници на идеята, че климатичните промени са измислица.
През последните няколко години главният прокурор на Оклахома, заведе няколко дела срещу ведомството, което ще оглави, заради наложените регулации за ограничаване на въглеродните емисии във въздуха.
Другата кандидатура, която някои медии в САЩ определят като противоречива, е тази на бившия генерал от морската пехота Джон Кели. Офицерът най-вероятно ще оглави департамента по вътрешна сигурност, който отговаря и за имиграцията. Кели, бивш командир на американското командване в Тихия океан, многократно е влизал в конфликт с отиващия си президент Барак Обама, заради опитите му да затвори центъра за задържане на терористи в Гуантанамо, Куба.
Сред най-колоритните избори на Тръмп е този на бившия изпълнителен директор на професионалната кеч компания Линда МакМейхън, която ще оглави администрацията на малкия бизнес.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани