Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Безплатно образование за деца на мигранти? Стновището на Льо Пен разбуни духовете във Франция

[post-views]
Безплатно образование за деца на мигранти? Стновището на Льо Пен разбуни духовете във Франция

lio-penИ една новина от Франция. Председателят на Националния фронт Марин Льо Пен разбуни духовете в страната с изказването, че трябва да се забрани на деца на мигранти да учат безплатно в страната. Не закъсня острата реакция на редица неправителстени организации, които бяха подкрепени от управляващите.
Лидерът на крайната десница и кандидат за президезидент на Франция Марин Льо Пен обяви по-рано вчера, че няма нищо против мигрантите, но те трябва да са наясно, че пребивавайки незаконно в страната, не могат да очакват да бъдат обгрижвани, а децата им да получат безплатно образование.

Марин Льо Пен – председател на Националния фронт:

„Считам, че безплатното и задължително образование на деца на незаконни имигранти, е тяхна инициатива и трябва да се приключи с това. Предлагам стартиране на гратисен период, в който мигрантите, започнали работа в страната ни, ще получат достъп до някои обществени услуги и социална защита.”

Една от най-острите реакции беше тази на министъра на образованието Нажат Вало-Белкасем. Тя заяви, че намерението на Льо Пен противоречи на френската конституция, която определя правото на образование като неотменимо. Министърът припомни и че във Франция обучението на всички деца от 6 до 16 години е задължително, независимо от пола и националността им.

Най-ново

Единична публикация

Избрани