Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Войната на Доналд Тръмп в „Туитър” – избраният за президент на САЩ с критика към ООН

[post-views]
Тръмп нареди на Пентагона да създаде Космически сили

23-trumpИзбраният за президент на САЩ Доналд Тръмп отправи тежка критика към ООН. В социалната мрежа „Туитър” Тръмп определи световната организация като цитирам, клуб, в който хората си прекарват добре времето.
Поводът за коментара на Тръмп стана приетата преди броени дни от Съвета за сигурност на ООН остра резолюция, настояваща за незабавното спиране на израелската заселническа дейност.
„ООН има толкова голям потенциал, но точно сега тя е просто клуб, където хората се събират, говорят си и си прекарват добре времето. Толкова жалко“, коментира язвително Тръмп в профила си в социалната мрежа „Туитър”. Той даде заявка, че нещата в ООН ще се променят след неговото официално встъпване в длъжност като президент.
Да приемането резолюция за израелските поселища в окупираните палестински територии се стигна, след като САЩ, които по принцип налагат вето този път се въздържаха.
Американската позиция се очакваше, след като на няколко пъти администрацията на настоящия президент Барак Обама открито критикува израелското правителство, че строежите на селища в палестинските територии е пречка за постигнато на дълготраен мир в Близкоизточния въпрос.
Припомняме Ви, че сред един от външнополитическите приоритети на Обама след стъпването му в длъжност през 2009г, беше именно да намери дългосрочно решение на израелско-палестинския конфликт.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани