Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Засилени мерки за сигурност по празниците

[post-views]
Комисии на местно ниво ще осигуряват обществен ред и сигурност

item_police1Засилено полицейско присъствие и допълнителни мерки за сигурност се вземат от служителите на МВР във връзка с предстоящото посрещане на Нова година. Това стана ясно от думите на главния секретар на МВР на брифинг във вътрешното министерство.
Има засилено полицейско присъствие в зоната на обектите от националната критична инфраструктура, както и засилено полицейско присъствие на всички места, където има масово струпване на граждани. Това е в контекста на повишен терористичен риск и опасност във всички страни от Европейския съюз. Главният секретар подчерта, че конкретна заплаха към нашата страна за момента няма и нямаме данни изобщо да е регистрирана. 
Началникът на отдел „Охранителна полиция“ комисар Борислав Муеров заяви, че в центъра на столицата, където ще бъде разположена сцената за големия новогодишен концерт, ще има допълнителни мерки за сигурност. На площад „Княз Александър Първи“ ще се влиза от 10 филтровъчни пункта. Там основно ще се следи да не влизат граждани в явно нетрезво състояние и да не се внасят стъклени бутилки с алкохол и пиротехника. Зоната около мероприятието ще се обезпечава на 2 периметъра, като на всички подстъпи на входно-изходните улици, ще бъде поставена тежка моторизирана техника и солидни парапети. Преди концерта на площад „Княз Александър Първи“ ще бъде извършена проверка от антибомбения отряд на СОБТ.
Засилен контрол ще има и по пътищата, особено за превишена скорост и шофиране след употреба на алкохол и наркотици. На 30 декември ще бъде ограничено движението на тежкотоварни автомобили над 12 тона от 16 до 20 часа. На  2 януари също се ограничава движението на тежкотоварни автомобили от 14 до 20 часа. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани