Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Кари Фишър, междузвездният секс символ

[post-views]
Неугасимият шепот  на Джордж Майкъл

27-fisher-2Филмовото студио Walt Disney е в задънена улица: какво да прави с героинята на Кари Фишър след неочакваната смърт на актрисата. Някога – принцеса Лея, а сега – генерал Лея Органа, Фишър е основен герой в 7-та част на сагата „Междузвездни войни: Силата се пробужда“. Филмът събра над 2 млрд. приходи в световен мащаб. Актрисата е приключила и снимките на епизод 8 на „Междузвездни войни“, който ще излезе догодина. Но какво  ще стане с 9-тата част, предвидена за 2019 г.?
Кари Франсис Фишър освен актриса е и писателка. Носителка е на награда „Сатурн“, номинирана за „БАФТА“ и две награди „Еми“. Родена 1956 г. в Лос Анджелис, тя е дъщеря на две холивудски легенди – Деби Рейнолдс и Еди Фишър. Когато е на 3 години, баща й ги напуска и се жени за Елизабет Тейлър. На 12 г. Кари дебютира в нощния клуб на майка си. На 15 г. напуска училище и влиза в шоубизнеса. Завършва актьорско майсторство в Лондон. Филмовият й дебют (1975) е като партньор на Уорън Бийти в „Шампоан“. Фишър се явява на кастинг за роля за „Междузвездни войни“ – нискобюджетна научна фантастика – става принцеса Лея Органа – роля, с която става световноизвестна. Филмът се превръща в класика. Продълженията – „Империята отвръща на удара“ и „Завръщането на джедаите“ превръщат Кари в секс символ. Фишър се пристрастява към наркотици и алкохол. Има два кратки брака – с певеца Пол Саймън и с Браян Лурд. От Браян има дъщеря – Били Катрин.
Ден cлед cмъpтта на Каpи, на 84 г. почина майка й Доби Рейнолдc. Блестяща актриса в мюзикъли и комедии пpез 50-те и 60-те години. Получава“Ocкap“ през 2015 г. 27-fisher

Най-ново

Единична публикация

Избрани