Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Правителството в Куба стартира програма за безплатен интернет

[post-views]
Правителството в Куба стартира програма за безплатен интернет

big_2_0_14775659621068И нещо любопитно от Куба. Близо 2 хиляди семейства в столица Хавана ще получат безплатен достъп до интернет в домовете си.
Куба се намира на едно от най- ниските места в класацията за достъп до интернет. Едва пет процента от 11 милионното население на страната имат достъп до световната мрежа от дома си. Повечето кубинци трябва да разчитат на специално създадените уай-фай зони за да ползват интернет.

Сестрите Леонор Франко и Маргарита Лопез са част от правителствената програма.

 „До сега нямах никакъв опит с интернет, дори и с компютрите. От две години имам компютър, но го използвам като пишеща машина. Аз съм писателка и след като минах на компютър се родих.

Сестра й Маргарита също е ентусиазирана.

„Това е чудесно. Сякаш ми се сбъдна мечта. Като университетски преподавател имам достъп до новите технологии и интернет, но още не мога да повярвам, че вече мога да ги използвам от дома си. Най-малко така ще мога да изпращам имейли на семейството ми и приятелите. Това за мен е важно.”

Програмата за безплатен интернет ще продължи до февруари. Тя е инициатива на държавната кубинска телекомуникационна компания, която иска да изпробва ефективността на мрежата си.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани