Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Богоявленските празнични шествия в Испания тази година протекоха при засилени мерки за сигурност

[post-views]
Богоявленските празнични шествия в Испания тази година протекоха при засилени мерки за сигурност

photo_verybig_133614Строги мерки за сигурност белязаха традиционния парад в навечерието на Богоявление в Испания. Хиляди семейства изпълниха улиците в цялата страна, за да отбележат деня, по-важен и от Коледа. Над 100 хиляди полицаи, с подкрепление от въздуха, се погрижиха за безопасността на празнуващите.
Традицията повелява в нощта преди Богоявление, мъже да се преобличат като тримата влъхви и обикаляйки улиците на градовете да раздават бонбони на децата, като символ на даровете, поднесени на Младенеца.
Тази година обаче светлинното и музикално шоу беше обект на особени проверки. Шофьорите на всички платформи от празничното шествие бяха щателно проверявани за чисто криминално досие. Освен това беше забранено влизането на тежкотоварни превозни средства в централните части на Мадрид и Барселона, за да бъдат избегнати нападения по примера на Ница и Берлин.
В крайна сметка органите на реда успяха да се справят с гарантирането на безопасността и дариха испанските деца с поредната магическа нощ на подаръци и сбъданати желания.

Най-ново

Единична публикация

Избрани