Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Фаворитът „Ла Ла Ленд” триумфира на наградите „ Златен глобус”

[post-views]
Фаворитът „Ла Ла Ленд” триумфира на наградите „ Златен глобус”

 Golden Globe AwardsНапук на лошото време и зимните виелици в Лос Анджелис се проведе бляскавата церемония по връчване на 74-ите награди „Златен глобус”. Престижните отличия се присъждат от Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд. Мюзикълът „Ла Ла Ленд” постигна абсолютен рекорд и триумфира в 7 от 7 категории, в които беше номиниран.
„Ла Ла Ленд” написа нова страница в историята на наградите „Златен глобус”. Никога досега друг филм не е печелил 7 награди. Мюзикълът спечели всичките си номинации, сред които за най-добра комедия или мюзикъл, за оригинална песен и оригинален саундтрак. Деймиън Шазел отнесе статуетките за за режисьор и за сценарий, а Райън Гослинг и Ема Стоун получиха наградите съответно за най-добър актьор и най-добра актриса в комедия или мюзикъл.
Другият фаворит – „Лунна светлина”, с общо 6 номинации, успя да спечели само 1 статуетка. Лентата получи наградата за най-добра драма. Филмът на режисьора Бари Дженкинс разказва за съзряването и себеосъзнаването на младо момче от афроамерикански произход в Маями в средата на 80-те години на миналия век.
„Златен глобус” за най-добър актьор в категория драма получи Кейси Афлек за „Манчестър до морето”, а призът за най-добра драматична  актриса в грабна французойката Изабел Юпер за „Тя”. Това беше и второто отличие за лентата, която беше определена за най-добър чуждоезичен филм.
Мерил Стрийп получи почетния „Златен глобус” – наградата „Сесил Б. Де Мил” за цялостно творчество. Речта ѝ предизвика особен  интерес заради острата реакция срещу поведението на новоизбрания американски президент Доналд Тръмп.

Share

Най-ново

Единична публикация

Избрани