Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Заради пропаганда на насилие, ЕП свали имунитетa на Марин Льо Пен

[post-views]
Заради пропаганда на насилие, ЕП свали имунитетa на Марин Льо Пен

MARIN PENЕвропейският парламент свали депутатския имунитет на лидера на крайнодесния „Национален фронт” във Франция Марин Льо Пен. Тя е обвинена в пропаганда на екстремизъм и насилие, защото е публикувала снимки в „Туитър“, изобразяващи как бойци на ИДИЛ екзекутират заложник. Поведението ѝ е определено като непристойно за евродепутат.
Решението е взето с „голямо мнозинство“, заяви заместник-председателят на ЕП Димитрис Пападимулис. Правната комисия на Европарламента, която разгледа въпроса по искане на френската прокуратура, сподели позицията.
Льо Пен публикува скандалните снимки през декември 2015 г. след като френски журналист сравни партията ѝ „Национален фронт“ с терористичната групировка ИДИЛ.
След свалянето на депутатския ѝ имун“Туитър“ итет кандидатът за президент на Франция е заплашена от присъда 3 години затвор и глоба от 75 хиляди евро.
Делото за свалянето на имунитета на Льо Пен е в ход от година. То заинтригува обществото след кандидатирането ѝ за президент на Франция. Първоначално сочена за фаворит, Льо Пен започна да губи позиции. Това показват социологическите проучвания, особено след обвиненията срещу нея и за финансови злоупотреби.

Най-ново

Единична публикация

Избрани