Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Според доклад на УНИЦЕФ: 2016 година е най-смъртоносната за децата в Сирия

[post-views]
Белите каски зоват за международна намеса в Идлиб

Syria_wojna_dzieciПрез 2016 г. детската смъртност в Сирия достигна рекордно високи нива от началото на гражданската война в страната преди 6 години. Това съобщи УНИЦЕФ в последния си доклад, посветен на децата в размирната държава.
Според  доклада, най-малко 652 сирийски деца и младежи за изгубили живота си през изминалата година. Това е с 20% повече от общия брой на непълнолетните жертви на конфликта в Сирия през 2015 г. 255 деца са загинали в или близо до училище. Освен това, повече от 850 деца са принудени да вземат участие в бойни действия, което е двойно повече от броя им за 2015 г.
Докладът включва единствено потвърдените смъртни случаи сред децата, реалният им брой може да се окаже много по-висок. Според организацията затрудненият достъп до някои части на страната възпрепятства изготвянето на пълна оценка за хуманитарната ситуация, както и оказването на своевременна помощ. По тази причина множество деца и младежи умират от лечими болести, чието разпространение би могло да бъде спряно при по-добри условия, припомня УНИЦЕФ.

Най-ново

Единична публикация

Избрани