Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Южна Корея: Северна Корея с нов прогрес на ракетната си програма

[post-views]

Korea_flag_Северна Корея продължава успешно да развива балистичната си ракетна програма. Това обяви южнокорейската армия, ден след като Пхенян тества нови ракетни двигатели.
Независимо от тежките икономически санкции и пълна международна изолация севернокорейският лидер Ким Чен ун е твърдо решен да се сдобие с оръжия за масово унищожаване.
През уикенда севернокорейската държава телевизия разпространи кадри, от които става ясно, че Ким лично е инспектирал последния опит с ракетни двигатели.

Полковник Лий Джин–У – говорител на Министерството на отбраната на Южна Корея:

„По наша оценка с последния тест Северна Корея отбеляза нов напредък в разработването на по-мощни ракетни двигатели. Продължаваме да оценяваме параметрите на изпробвания двигател и дали е на етап да влезе в употреба.”

Президентът на САЩ Доналд Тръмп също коментира тестовете с ракетни двигатели и заяви, че севернокорейският лидер се държи много лошо, като не пропусна да поднови критиката към  Китай, в частност пасивната политика на  Пекин спрямо Северна Корея.
Последните тестове с ракети съвпадна със края на азиатската обиколка на американски държавен секретар Рекс Тилърсън, който при посещението си в Южна Корея заяви, че стратегическото търпение на САЩ към Северно Корея се е изчерпало и Вашингтон е готов да използва военна сила, за да ограничи ракетната и ядрената програми на комунистическата страна.

Logo_of_Ministry_of_Defense_of_Bulgaria.svg

Красимир Белчев

Най-ново

Единична публикация

Избрани