Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.
Разностранна в песните и службата

19 - FANIA DIMITROVA 2
Старши сержант Фаня Демирова
„Не си го продавай, Кольо, чифлика”,  „Непознати улици”, „Истина”…Песните следват една след друга. В първата старши сержант Фаня Демирова е в дует с редник Николай Колев, другите изпълнява сама. Това се случи при представянето на 110-и логистичен полк на Заключителния преглед на любителското художествено творчество в Сухопътни войски в Смолян през миналата година. За изявите си Фаня бе удостоена с индивидуална награда.

Наистина пея от както се помня. От малка участвах активно в културния живот на родния ми град Пещера. Била съм в училищни хорове, в групи към Младежкия дом, във вокални групи към тогавашните предприятия, чествания на празници, връща се назад в годините старши сержант Фаня Демирова. И обяснява, че с огромно удоволствие се е изявявала в прегледите на любителското художествено творчество в армията. С тъга си спомня, че е изпълнила песента на Лили Иванов „Ветрове” на прощалното парти при закриването на инженерния полк в Пещера, където е започнала военната си кариера.

Завършила е педагогическа и медицинска специалност в Югозападния университет в Благоевград. Служи в армията от 2000 г. От 2001 г. е в 110-а бригада за МТО в Пловдив, сега 110-и логистичен батальон.

Преминала е през  длъжностите санитарен инструктор, командир на   самостоятелно отделение, специалист по отчета на личния състав и командир на отделение в рота. Сега е логистик на рота.

19 - FANIA DIMITROVA
Старши сержант Фаня Демирова в дует с редник Николай Колев.
Музиката много ми помага, без нея не бих живяла. Казва тези думи без да се замисли, като нещо съвсем естествено.

Предпочитанията й са в много широк спектър от жанрове. Харесва песни от всички фолклорни области на България и ги определя като мъдростта на народа ни. Обича да слуша българска класика, попмузика, ретро, дискомузика, рок, балканска музика… Пяла е като дете „Арлекино”, изпълнявала е хитове на Лили Иванова, АББА, Тина Търнър, Скорпиънс…За мен, подчертава Фаня, няма стара и нова музика – има хубава, и държа да е с прекрасен текст и чудесно звучене. 

Не отдава кой-знае какво значение на получените досега награди. За нея най-голямото признание е да докосне тънките струни в човешката душа, да види светлина в очите на хората  и дори сълзи. Една приятелка й е казала – ти просто ми разби сърцето с тази песен, а това е достатъчна награда за нея. Старши сержант Фаня Демирова обобщава увлечението си с една любима сентенция – без музика животът би бил грешка. 

Най-ново

Единична публикация

Избрани