Header

Министерство на отбраната
информационен център

Последвайте ни!

Търсене
Close this search box.

Боряна Калейн спечели многобоя на „Sofia cup“

[post-views]
Боряна Калейн спечели многобоя на „Sofia cup“

borqna-kaleinБоряна Калейн спечели титлата в многобоя на международния турнир по художествена гимнастика  „Sofia cup“. Възпитаничката на Мариана Памукова допусна грешка само  в съчетанието с  топка, а в останалите три беше повече от безапелационна и  грабна трофея. Втората позиция и сребърния медал стана притежание на Олга Богданова – представителката на Естония. Трето място и бронз за Никол Воронков (Израел) с резултат от 60.000 точки.
Според регламента на турнира останалите ни две представителки Ерика Зафирова и Петя Борисова останаха извън класирането за многобоя, тъй като в него влиза само по една представителка от държава. За финалите на уредите обаче, всяка страна има право на две гимнастички.
В надпреварата при ансамблите  българките спечелиха сребърните медали в многобоя . Момичетата на Мария Кънчева в състав Мария Спасова, Бояна Гелова, Галатея Герова, Биляна Писова и Биляна Везирска водиха след в подреждането с отлично първото изиграване на съчетанието с бухалки,  но във второто допуснаха грешка, която им коства титлата. Така първото място спечели състава Русия. Бронзовите отличия заслужиха гимнастичките на Азербайджан.

Най-ново

Единична публикация

Избрани